Fortsett til innhold
Frakt 79,- | Gratis på bestillinger over 999,-
Frakt 79,- | Gratis på bestillinger over 999,-
Oppladbar hodelykt guide

OPPLADBAR HODELYKT GUIDE

Arbeidslys er eksperter på alle typer belysningen som gjør hverdagen litt enklere og tryggere. I tillegg til ekstralys og arbeidslys, tilbyr vi blant annet flere forskjellige typer hodelykter.

Hodelyktene er oppladbare og kommer fra Nitecore, som er en av verdens fremste produsenter av LED-hodelykter. Her kan du lese mer om noen av våre mest populære hodelykter: 

 

NITECORE HC60

Denne robuste hodelykten er oppladbar. Den har tidligere vunnet Klikk.no sin test av hodelykter – og ikke uten grunn! Dette er en kraftig, men lett hodelykt i aluminium. Her får du fem ulike lysstyrker, fra 1 til 1000 Lumen. Lykten har et sterkt og bredt lys. 

Dette er en allsidig lykt som passer til alt fra lange turer i mørket til leselys på telttur. Den tåler til og med såpass mye vann at du kan bruke den inntil én meter under vann. Hodelykten er oppladbar og lades enkelt med en USB-lader som følger med når du kjøper den.

 

NITECORE HA23

Nitecore HA23 er vårt rimeligste alternativ til 449 kroner. Her får du mye lysstyrke for prisen. Lykten drives av to aa-batterier, og har en levetid på nærmere 140 timer. Dette gjør at du trygt kan ta den med på tur uten å måtte bekymre deg for at den slukner fort. 

Lykten er laget for å tåle både fall og vann, og passer perfekt til deg som skal går eller jobber mye ute i mørket. Hodelykten har 50 meters kastelengde og 250 lumen.

 

NITECORE HC33

Dette er vår aller sterkeste hodelykt. HC33 har et sterkt lys med 1800 lumen og lykten lyser opp hele 183 meter. Dette er en hodelykt som du kan bruke til alle anledninger – på jakt, på hytta, i bilen eller på tur. 

Denne solide hodelykten er oppladbar og er laget for å tåle mye. Du kan til og med bruke den ned til to meter under vann. Lykten har magnetfot, noe som gjør at den også egner seg som arbeidslys. 

 

HODELYKT OPPLADBAR MED LED-LYS

De siste årene har LED blitt den foretrukne lyskilden både i hjemmet, som ekstralys på bilen og i hodelykter som er oppladbare. Dette er det flere grunner til.

LED står for «light-emitting diode», og er en diode som stråler ut farget lys når det går elektrisk strøm gjennom den. 

LED-lys koster mer enn halogenpærer, men til gjengjeld er de både mer lønnsomme og miljøvennlige i lengden. De gamle glødepærene omdannet bare rundt fem prosent av energien til synlig lys. Resten av energien ble omdannet til varme, noe som gjorde at disse pærene var mye mer brannfarlige enn de nye LED-pærene. 

En LED-pære omdanner derimot rundt 80 prosent av energien til synlig lys. Siden disse pærene er så energieffektive, holder de mye lenger - og er derfor også langt mer miljøvennlige.

Flere av våre hodelykter er oppladbare og har LED som lyskilde. Dette gjør at de har lang levetid og gir et klart og sterkt lys.

 

FORDELER MED OPPLADBAR HODELYKT  

På høsten og vinteren blir det fortere mørkt enn man tror, og da er det viktig å ha med seg en hodelykt for å få oversikt over veien foran seg. Hvis man ikke har hodelykt, kan man i verste fall ende opp med at det blir mørkt og man går seg bort. 

Ved å alltid ha med deg en hodelykt som er oppladbar i sekken, får du en ekstra trygghet på turen. En god hodelykt har også flere bruksområder – den kan brukes i bilen, i teltet, på hytta eller som arbeidslys. 

Se våre hodelykter som er oppladbare her

 

HVA ER KASTELENGDE, LUMEN OG KELVIN?

Når det er snakk om belysning, hører man ofte begreper som kastelengde, lumen og Kelvin – men hva er egentlig forskjellen?

 

KASTELENGDE 

Kastelengde er enkelt og greit hvor lang strekning lyskilden lyser opp. I Norge er det påbudt å ha fjernlys på bilen som lyser opp minst 100 meter av veien fremover, men mange benytter seg også av ekstralys som har en mye lenger kastelengde for å få mer oversikt og bedre trygghet på veien. 

Tidligere var det strenge regler her til lands for hvor mange ekstralys man kunne ha på bilen, men i 2018 lempet regjeringen på disse reglene. Nå kan du i teorien montere så mange ekstralys du vil på bilen din, og det er heller ingen krav om at lysene må monteres parvis.

Ekstralys er spesielt nødvendig dersom du kjører mye i mørket. Fjernlysene som er montert på bilen lyser som sagt opp bare rundt 100 meter av veien, men hos Arbeidslys finner du ekstralys med kastelengde på over 1000 meter. 

Dette gjør at du kan gå høsten og vinteren tryggere i møte. Det samme gjelder med våre kraftige hodelykter som er oppladbare. Med en hodelykt som er oppladbar, er du klar for alle mulige aktiviteter – enten det er fottur, jakt, fiske eller telttur.

 

LUMEN

Lumen forteller noe om hvor mye lys som strømmer ut av en lyskilde i alle retninger. Du kan for eksempel tenke deg at et stearinlys tilsvarer omtrent 1 lumen, mens noen av våre hodelykter er oppladbare og har opptil 1800 lumen. Lumen sier altså ikke noe om hvor intenst lyset er, men hvor mye lys som totalt strømmer ut.

 

KELVIN

Kelvin er en måleenhet som brukes for å angi lysfarge. Kelvin forkortes med «K» og her på våre nettsider kan du for eksempel se at mange av våre lyspærer til ekstralys har en høy fargetemperatur på 6000K. 

Hvor høy fargetemperaturen bør være, kommer an på hvilket bruksområde lyset skal ha. For leselys eller kjøkkenlys holder det ofte med 3000K.

 

Siste artikkel EKSTRALYS FESTE
Neste artikkel REGLER FOR FJERNLYS