Fortsett til innhold
Frakt 79,- | Gratis på bestillinger over 999,-
Frakt 79,- | Gratis på bestillinger over 999,-
SLIK KOBLER DU CANM8 STYRESTRØM

SLIK KOBLER DU CANM8 STYRESTRØM

Vi får mange spørsmål om nøyaktig hvordan man kobler CANM8 CANNECT Highbeam for å hente styrestrøm til ekstralys. I denne guiden forklarer vi hvordan du kan gjøre dette, og gir et par tips for den beste monteringen.

BEHØVER JEG CANM8?

De fleste nyere biler blir i dag levert med Bi-Xenon eller LED fjernlys fra produsent. I disse lyktene kan man generelt ikke hente ut et styrestrømsignal, da de enten opererer på en puls som åpner et spjeld (Bi-Xenon), eller for lav spenning (LED) til å aktivere reléet til dine ekstralys. På disse bilene vil det derfor være behov for å benytte seg av CANM8 styrestrømgiver, som henter styrestrømsignalet fra bilens CAN-system (bilens hjerne).

SÅ HVOR SKAL JEG KOBLE MEG INN?

Hvor bilens CAN-kabler for fjernlyset går varierer fra bil til bil, og databasen er rett og slett for stor for å ha liggende på våre nettsider. Du må derfor ta kontakt med oss, eller legge igjen notis når du bestiller om hvilken bil du skal montere på, så sender vi koblingskjema til din bil. Felles for alle biler, er at CAN-kablene du skal koble deg inn på, er i bilens kupé.

HVORDAN SKAL KOBLER MAN CANM8?

Vi anbefaler to forskjellige metoder å koble til CANM8 CANNECT Highbeam, og vil forklare forskjellen, og fordelene med begge. Begynn med å identifisere kablene som på koblingskjemaet er betegnet som CAN-HI, og CAN-LO. Disse vil som regel være snurret sammen. Felles for begge metodene er nødvendigheten for 12V permanent spenning inn til CANNECT Highbeam via den røde kabelen, og et godt jordingspunkt via den sorte kabelen.

METODE 1: LODDING

Lodding er den enkleste løsningen for kobling av CANM8 styrestrøm. Når du har funnet de to CAN-kablene, skiller du disse litt fra hverandre, og avisolerer litt av kablenes isolasjon. OBS! Det er veldig viktig at du ikke klipper kablene, eller lar de avisolerte bitene berøre hverandre; da dette kan skape feil i bilens datamaskin. Etter du har avisolert litt av kablene, lodder du på den hvite og blå kabelen fra CANNECT Highbeam til CAN-HI og CAN-LO på bilen. Etterisoler koblingene med isolasjonstape.
Vi anbefaler ikke bruken av strømtyver på koblingen.

METODE 2: CANM8 CONTACTLESS READER

Dette er den sikreste løsningen for kobling av CANM8 styrestrøm, og krever ingen lodding eller avisolering på CAN-kablene. Når du har funnet de to CAN-kablene, skiller du disse fra hverandre, og retter dem så godt ut som mulig. Legg så CAN-HI og CAN-LO i den kontaktløse leseren på designerte plasseringer, og lukk leseren over kablene. Bytt deretter ut kontakten på CANNECT Highbeam med kontakten på Contactless Reader, og koble resterende kabler som normalt.

Etter at du har koblet til alle kabler på CANNECT Highbeam, vil enheten selv feilsøke om den mottar korrekt signal, og indikerer med en status-LED om dette er korrekt.
Detaljer om installasjonstestingen står på bunnen av koblingskjemaet.

 

Siste artikkel Hva er Lumen, Kelvin, Candela og Lux?