Fortsett til innhold
Frakt 79,- | Gratis på bestillinger over 999,-
Frakt 79,- | Gratis på bestillinger over 999,-

Hvordan montere ekstralys på bilen

Komplett monteringsguide

1. Demonter skiltet på bilen

Du begynner med å skru av skilt og skiltholder i fronten på bilen hvor skiltbraketten skal festes.  

Plasser skiltbraketten der du ønsker å montere den. Noen skiltbraketter er det nødvendig å lage flere hull for ekstra feste. Dette gjøres enkelt ved å feste braketten i en skrustikke å borre nye hull.


2. Montere skiltbrakett og LED-bar

Begynn så med å feste skiltbraketten der du ønsker. Bruk minimum fire selvborende skruer. Sett skrumaskinen på lav hastighet og skru forsiktig inn.

Om du velger å plassere LED-baren over eller under skiltet er veldig individuelt. På noen biler passer det best å plassere LED-baren over skiltet for å komme høyt nok over bakken, mens andre biler slik som denne så passer det best å plassere LED-baren under skiltet.

Vi anbefaler å plassere LED-baren godt over bakken for best mulig lysbilde.

Monter deretter LED-baren på skiltbraketten med tilhørende side eller midt-braketter.   Sørg for at LED-baren er godt festet.  


3. Finn styrestrøm

“Å finne styrestrøm” betyr å finne et stabilt signal slik at ekstralyset skal kunne skru seg av og på automatisk med dine originale fjernlys på bilen. Dette gjøres ved å lokalisere ledningene som kommer fra bilen originale fjernlys. Disse vil være forskjellige fra bil til bil.

Måten du måler på om du har funnet en stabil styrestrøm er å bruke et multimeter å måle på hver enkel av ledningene mens en venn skrur av og på fjernlyset. Du vet du har truffet riktig ledning når du får utslag på multimeteret og ser at spenningen holder seg så på så lenge fjernlyset på bilen står på og at spenningen faller bort når fjernlyset skrus av.  

*OBS* Har du halogen fjernlys så vil du finne styrestrøm-signal i en av ledningene som kommer ut fra bilens fjernlyslampe. Har du Xenon derimot så er det ikke like sikkert at du finner et slikt signal. I noen tilfeller kan man finne signal men ofte ser vi at man må benytte seg av en Canm8-boks eller andre “styrestrømbokser”. Det samme gjelder for originale LED-fjernlys.


4. Kobling av lys

Nå har du lokalisert styrestrømmen din og det er klart for å koble ledningsnettet til LED-baren og bilen.

De aller fleste ledningsnett er like. De har et relé, sikring, bryter, kontakt til ledbar og pluss/minus til batteriet. Slik fungerer også ODIN Ledningsnett Singel/Dobbel.

Slik kobler du:

  1. Identifiser releét. Dette er den store kuben alle ledningene er koblet til.

  2. Følg den røde ledningen fra bryteren til releét og kutt ledningen så nært releét som mulig. (“stutten” med ledning som blir igjen ved releét isolerer du enten med krympestrømpe eller el-teip.)

  3. Koble så på rød ledning fra bryter til din styrestrøm. Enten ved hjelp av en strømtyv eller lodding. Ved lodding så tvinner du enkelt ledningen rundt styrestrømledningen din og lodder forsiktig på, gå deretter over med el-teip.

  4. Lokaliser så minus-kilde og pluss-kilde på ledningsnettet. Pluss kobles på plusspolen på batteriet. Minus kobles enten rett i chassiset/karroseriet i bilen eller på minuspolen på batteriet.

  5. Siste kabelen fra releét ditt som ikke er i bruk er nå kontakten til din LED-bar. Dette kan være en DT-kontakt eller en annen kontakt, alt avhengig av hvilken kontakt din ledbar har. Koble så denne kontakten til din LED-bar

  6. Dersom du ikke ønsker å benytte medfølgende bryter på ledningsnettet, klipper du sort og rød kabel fra bryteren ved releét, og benytter hvit kabel for å hente styrestrøm.

5. Monter på bilskiltet

Skru deretter på bilens skilt, og sjekk at LED-baren fungerer.

Produkter brukt i denne monteringsguiden

Sold out
Sold out
Sold out